:

Yritysuutiset


Rakennuskonserni YIT arvioi aiemmin, että yhtiön liikevoittomarginaali olisi 7,5-8,0 prosenttia kuluvalle vuodelle. Nyt ennakkoarvio on laskenut 6,5-7,3 prosentin välimaastoon.

Myynti Venäjällä jää sekin arvioitua pienemmäksi.


Rakennusliitto viestii lakolla Elinkeinoelämän keskusliitolle sekä muille suomalaisille työnantajille, että se ei voi hyväksyä vanhuuseläkkeen alaikärajan korottamista. Alaikäraja on nyt 63 vuotta.

Lakko järjestetään iltapäivällä kello kahdesta neljään. Lakko ei kosketa niitä prosessiluontoisia työmaita, missä kahden tunnin lakko aiheuttaisi hallaa. 


Rakennusyhtiö SRV:n tulos pieneni

Keskiviikko 6.8.2014

Vaikka SRV:n raportoitu tulos heikkeni, on toimitusjohtaja Jukka Heinonen silti tyytyväinen operatiiviseen kannattavuuteen.

Kotimaan toiminta saa kiitosta, sillä liikevoittomarginaali parani neljättä perättäistä vuosineljännestä. Kustannustehokkuuden parantaminen ja katteiden nostaminen tuottivat tulosta.


Uponorin tulos heikkeni

Perjantai 25.7.2014

Rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmiä toimittavan Uponorin tulos jäi huhti-kesäkuussa selvästi edellisvuoden tuloksesta. 

Syynä tuloksen heikkenemiseen ovat Euroopan vaisu kysyntä ja Suomen heikot yhdyskuntamarkkinat.

Liikevaihto sen sijaan kasvoi 25 prosenttia. Uponor uskoo tuloksen nousevan loppuvuoden kuluessa. Mitään huipputulosta ei odoteta, joten siihen on myös varauduttu.


Huomisesta alkaen tulee kotitalouksien ilmoittaa verottajalle kaikki rakennusluvan alaiset työt. Taloyhtiöt ja yritykset ovat ilmoitusvelvollisia 15 000 euron ylittävästä työstä.

Rakennusalan verovalvontaa halutaan tehostaa, mikä näkyy laiminlyöntien uhkasakkoina. Alussa ensisijaisesti ohjataan asiakkaita toimimaan oikein. Epätietoisuus on vielä suurta, minkä takia aloitetaan sakkojen kera maltillisesti. 


Rauman alueella toimivat sijoittajat ovat perustaneet Rauma Marine Construction -yhtiön (RMC). Sen tarkoituksena on aloittaa Rauman telakalla laivanrakennus ja -korjaus.

Uudenkaupungin ja Rauman telakoiden tarkoituksena olisi saavuttaa 200 miljoonan euron liikevaihto, kotimaisuusasteena yli 80 prosenttia.


Rakennusyhtiö Lemminkäinen tulee vähentämään yt-neuvottelujen nojalla enintään 265 henkilötyövuotta. Puolet vähennystarpeesta kohdistuu Suomeen, sillä kokonaisvähennystarve on reilut 500 henkilötyövuotta.

Leikkauksia perustellaan tehostamisohjelmalla, jolla haetaan noin 30 miljoonan euron säästöjä kiinteissä kustannuksissa.


Skanskan toimitusjohtaja vaihtuu

Keskiviikko 14.5.2014

Rakennusyhtiö Skanska Oy:n toimitusjohtajaksi ja Skanska Suomi -liiketoimintayksikön johtajaksi nimettiin nykyinen varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti. 

Hän aloittaa uudessa toimessaan heinäkuun alussa.


Pimeän työn kitkeminen alkaa tulevan veromenettelylakimuutoksen toimesta. Lakimuutos on herättänyt myös Ruotsin kiinnostuksen.

Lakimuutos koskee kaikkea rakentamista. Verohallinnolle on toimitettava kuukausittain työmaakohtaiset sähköiset tiedot työntekijöistä, työnantajista ja työsuhteista. Työmaakohtaiset urakkasummat ja yli 15 000 euron laskutukset tulevat raportoitaviksi.

Raportointivelvollisuus alkaa heinäkuussa.


Rakennuskonserni hakee 10 miljoonan euron säästöä jo tälle vuodelle. Puolet säästöistä kohdistuu Suomeen.

Yhteistoimintaneuvottelut käsittävät koko konsernia. Neuvottelujen tarkoituksena on parantaa kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Kauppalehden Menestyjä 2014 Suomalaista laatua, AAA luokitus